Woningtypen

In de wijk Weltevreden zijn 4 woningtypen te onderscheiden, ieder met hun eigen kenmerken. Op deze kaart van Weltevreden is de ligging van de verschillende types weergegeven. Het gaat in totaal om 234 woningen.

Type A

Dit type kenmerkt zich door een stenen voorgevel met een uitgebouwde erker waarvan het dakje doorloopt tot boven de voordeur. Aan de achterzijde heeft de grote slaapkamer een balkon. Daarnaast heeft dit type een gemetselde schoorsteen voor de open haard. Type A komt voor met een over de gehele breedte van het huis doorlopende dakkapel, maar ook met dakkapellen voor en achter. De berging (soms in combinatie met een garage) staat los van de woning.

Klik hier voor de plattegrond van type A.

Van dit type zijn er 145 woningen in de wijk gebouwd.

Deze woningen liggen aan de Alfred Nobellaan, Henri Dunantplein, Prof. Dr. J. Tinbergenweg, Lester Pearsonweg, westelijk deel van de Frederik G. Hopkinsweg, een deel van de Albert Einsteinweg, zuidelijk deel van de Francois Mauriacweg, deel van de Blauwkapelseweg en de Marie Curieweg.

Type B

Dit type kenmerkt zich door een deels houten voorgevel met een houten uitbouw van de voordeur. Aan de achterzijde heeft de grote slaapkamer een balkon. De dakkapel is altijd aan de achterzijde gesitueerd. De berging staat los van de woning.

Klik hier voor de plattegrond van type B.

Van dit type zijn er 46 woningen in de wijk gebouwd.

Deze woningen liggen aan een deel van de Albert Einsteinweg, de Maurice Maeterlinckweg, en het noordelijke deel van de Francois

Type C

Dit type woning kenmerkt zich door de berging die naast de voordeur aan de woning is gebouwd.

Klik hier voor de plattegrond van type C.

Van dit type zijn er 36 woningen in de wijk gebouwd.

Deze woningen liggen aan de Marie Curieweg, Robert Kochweg, Ralph Buncheweg en Otto Hahnweg.

Type D

Dit type kenmerkt zich door het afdakje boven de voordeur.

In 1987 zijn er van dit type 7 woningen gebouwd.

Deze woningen liggen aan de oostkant van de Frederik G. Hopkinsweg (nr. 1 t/m 11a).