Mensen

Sociale cohesie vinden we belangrijk. Daarom hebben we een whatsappgroep, organiseren we activiteiten en besteden we aandacht aan feestdagen.

Social app Weltevreden

Dit is een whatsappgroep waar buurtbewoners van alles en nog wat uitwisselen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over tweedehands spullen, activiteiten of niet 112-waardige situaties.

Neem contact met ons op als je meer informatie wil of als je je wil aanmelden voor deze whatsappgroep.

Activiteiten

Met enige regelmaat worden er door bewoners van de wijk Weltevreden activiteiten georganiseerd, voor jong en oud.

Jaarlijkse activiteiten zijn de wijkschoonmaakdag, Sint Maarten, Kerstfeest op het Plein. Ook zijn er activiteiten op kleinere schaal. Zo organiseren enkele straten en blokken eens per jaar een feest, een barbecue of een “blokborrel”. Eens per 5 jaar organiseren we het jubileumfeest.

Suggesties voor activiteiten of wil je dat we meedenken? Neem even contact met ons op.

Feestdagen

Sint Maarten

Sinds een aantal jaren wordt dit feest door de kinderen in de wijk gevierd. Op 11 november rond 18 uur verzamelen de kinderen in de speeltuinen en vertrekken met hun lampionnen in groepjes door de wijk.

Daar waar een lampje of kaarsje brandt, buiten of op de vensterbank, kunnen de kinderen aanbellen en hun liedjes laten horen.

Sint Maarten: langs de deuren met een lampje en een lied.
Kerstmis

In december organiseren we het kerstfeest op het Plein bij het speelterrein aan de Marie Curieweg. Het plein is dan omgetoverd in gezellige en warme kerstsfeer met kerstboom, vuurkorven, sfeerverlichting en kerstmuziek.

Een van de bewoners leest het kerstverhaal voor aan kinderen. Wijkbewoners kunnen met elkaar bijpraten onder het genot van een Glühwein of warme chocomel. Wie kerstmuziek wil laten horen, neemt een instrument mee.

Kerstfeest op het plein

Jubileumfeest

De Belangenvereniging Weltevreden is op 2 oktober 1974 opgericht. Dat betekent dat er al een aantal jubilea zijn gevierd. Dat doen we iedere 5 jaar met een groot wijkfeest op het speelterrein aan de Marie Curieweg.