Isolatie

Isolatie van je woning verbetert het comfort en verlaagt de energierekening. Het (beter) isoleren van je woning kan ook het energielabel van je woning verbeteren.
Een woning kan op meerdere plaatsen geïsoleerd worden. Voor al deze plaatsen bestaan er verschillende isolatiematerialen met hun eigen isolatiewaarden, hun eigen specifieke voor- en nadelen en hun eigen kostenaspect.

Kortingsactie Isolatie (dec 2023)

Voor isolatie zijn we op zoek gegaan naar bedrijven waar we in de buurt al goede ervaring mee hebben opgedaan. Een aantal van hen heeft speciaal voor onze wijk nu een kortingsactie opgezet.

Onderstaande bedrijven hebben al verschillende woningen in onze wijk geïsoleerd. Voor nieuwe opdrachten in onze wijk bieden sommigen van hen korting aan. Wil je ervaringen weten van mensen waar al geïsoleerd is door deze bedrijven, stel je vraag dan in de SocialApp.

AZ IsolatieKortingsactie voor Weltevreden
Rondom Isoleren
Bjarni Vloerisolatie (alleen vloerisolatie) – €50 euro korting voor Weltevreden
PluimersKortingsactie voor Weltevreden

Gevelisolatie (Spouwmuur)

Spouwmuurisolatie is het aanbrengen van isolatie in de spouw, de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Dit kunnen bijvoorbeeld isolerende korrels, vlokken of schuimen zijn die via boorgaten in het buitenblad van de spouw worden ingespoten.

Het isoleren van de gevel is relatief het goedkoopst en bespaart flink in de stookkosten.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is het isoleren van de onderzijde van de vloer van de begane grond met bijvoorbeeld isolatieplaten, isolatieschuim (PUR) of een folie met luchtkussens. Vloerisolatie heeft doorgaans een hogere isolatiewaarde dan bodemisolatie. Soms wordt vloerisolatie gecombineerd met een vorm van bodemisolatie, zoals bij Tonzon.

Het isoleren van de onderkant van de vloer is een tweede goede maatregel om te nemen, en net zo eenvoudig in de uitvoering.

Bodemisolatie

Bodemisolatie is het bedekken van de bodem van de kruipruimte met een isolatielaag. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit een waterbestendige isolatieplaat of polystyreenchips of schelpen. Door bodemisolatie zal ook de hoeveelheid vocht in de kruipruimte kunnen afnemen.

Dakisolatie

Dakisolatie kan zowel het hellende dak als het platte dak van de dakkapel betreffen. Isolatie kan aan de buitenzijde of aan de binnenzijde van het dak aangebracht worden. In het laatste geval dienen extra maatregelen getroffen te worden om (vocht)problemen te voorkomen. Lees hier over dakisolatie i.c.m. dakpannen vervangen.

Isolatieglas

Dit betreft het vervangen van het enkelglas door dubbelglas of HR++(+) glas. Er zijn vele soorten isolatieglas. Vervanging kan inhouden dat alleen het glas wordt vervangen of dat dit gecombineerd wordt met een geheel nieuw kozijn. Dit laatste is bijvoorbeeld afhankelijk van de kwaliteit van het bestaande kozijn.