Informatiebronnen duurzaam wonen

Er komt veel kijken bij het realiseren van “Duurzaam wonen”. Je gaat veel onduidelijkheden, vragen en keuzemogelijkheden tegenkomen.

Uit welke maatregelen kun je allemaal kiezen? Wat is van belang voor je eigen situatie? Welke strategie kun je het beste volgen? Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen? Hoe vind je partijen die je kunt inschakelen voor de uitvoering? Wat kost het allemaal? Zijn er subsidies te krijgen voor de gekozen maatregelen? Zijn er al initiatieven in de directe omgeving om samen op te trekken?

Via internet zijn er veel partijen en bijbehorende websites te vinden die kunnen helpen bij het beantwoorden van al deze vragen. Hieronder een overzicht van een aantal belangrijke informatiebronnen. 

Jouw Huis Slimmer

Jouw Huis Slimmer is een initiatief van 15 Utrechtse gemeenten die samen hard werken aan energiezuinig wonen. Ontdek met Jouw Huis Slimmer wat er allemaal kan en hoe andere bewoners slim omgaan met energie. Word wegwijs in subsidies en financiering. En kom in contact met bedrijven die kunnen helpen bij je plannen. Zo maken we het je makkelijk om energiebesparende maatregelen te nemen.

Jouw Huis Slimmer

Milieu Centraal

Energie besparen is makkelijk, als je weet waarop je moet letten. Met goede isolatie blijft de warmte beter in huis. Zonnepanelen wekken je eigen duurzame stroom op. En met onze snelle bespaartips verlaag je je energierekening zonder dat het je iets kost. Milieu Centraal zet de stappen die jij kunt nemen op een rij.

Energie besparen

Vereniging Eigen Huis

Wil je je huis verduurzamen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Vereniging Eigen Huis helpt je op weg met online advies. Doe de online Energiescan en krijg direct een indicatie welke maatregelen geschikt zijn voor jouw woning. Zo kun je goed voorbereid aan de slag met het verduurzamen van je huis.

Energie
Maatregelen

Iedereen doet wat

Via “Iedereen doet wat / Wat kan jij doen?” biedt ook de Rijksoverheid veel informatie over energie besparen.
Energie besparen is duurzaam, goed voor het klimaat én voor je portemonnee. Wat doe jij al om energie te besparen?

Energie besparen
Energieverbruiksmanager

Consumentenbond

Met relatief kleine investeringen kun je veel energie besparen en duurzaam wonen. Denk maar aan het dichten van kieren en tochtgaten of investeer in zonne-energie.

Tips voor duurzaam wonen
Duurzaamheidslening

Andere partijen

Duurzaam Thuis
Duurzaam Wonen Wijzer