Wonen

Duurzaam wonen gaat met name over isoleren, energie opwekken en verwarmen. Hier kom je meer te weten over deze onderwerpen. We noemen ook een aantal partijen die informatie bieden over deze onderwerpen. Wil je een initiatief starten? Wij helpen je daarbij.

Verduurzamingsmogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om je huis te verduurzamen. We leggen er hier een aantal uit.

Isolatie

Duurzaam wonen begint met het binnenshuis houden van de warmte. Isoleren dus! Dit kan op allerlei plekken in je woning, met allerlei verschillende materialen, met ieder hun eigen kosten en hun eigen voor- en nadelen.

Zonne-energie

Duurzame energie opwekken wordt steeds belangrijker en urgenter. Hierbij moet je denken aan opwekking met behulp van zon en wind. Particuliere huiseigenaren richten zich het meest op zonne-energie. Met zonnepanelen wek je stroom op, met een zonneboiler verwarm je water.

Duurzaam verwarmen

Verwarming is de grote energieverbruiker in je huis. Het beslaat pakweg de helft van je energierekening. Met duurzame verwarming kun je flink besparen én ben je klaar voor aardgasvrij wonen.

Informatiebronnen duurzaam wonen

Via internet zijn er veel partijen en bijbehorende websites te vinden die gedetailleerde informatie bieden over “Duurzaam wonen”. Wat houdt het precies in? En hoe kun je het realiseren? We zetten een aantal belangrijke informatiebronnen voor je op een rij.