Groen

Prettig wonen tussen het groen. De Groencommissie richt zich op het openbare groen in de wijk en het onderhoud daarvan. Als er verbeteringen nodig zijn worden deze met het Bestuur en/of de Gemeente besproken. Dit alles om de wijk mooi en leefbaar te houden.

Speelweides

De wijk Weltevreden heeft drie speelweides met speeltoestellen en zandbakken. Deze speelweides zijn gelegen aan de Marie Curieweg, Lester Pearsonweg en de Maurice Maeterlinckweg. Het terrein aan de Marie Curieweg is het grootst en gebruiken we voor wijkactiviteiten.

Speeltuin Maurice Maeterlinckweg

Wijkschoonmaakdag

De groencommissie organiseert tevens de jaarlijkse wijkschoonmaakdag in het voorjaar. Een groep vrijwilligers uit de wijk is dan een dag(deel) actief met zwerfvuil verzamelen, perken uitkammen, stoepen vegen en onkruid wieden, etc. De speeltuinen krijgen daarbij nog wat extra aandacht met een opfrisbeurt.

Buren in actie tijdens de Wijkschoonmaakdag.

Dieren

Onze wijk telt vele huisdieren, van goudvissen tot viervoeters als katten en honden. Insecten, egels en vogels bezoeken graag het groen in de wijk.

Bij het grasveld aan de Alfred Nobellaan, kruising Albert Einsteinweg is door de Gemeente een hondenhalte geplaatst. Daarin bevinden zich zakjes waarmee de uitwerpselen van de hond opgeruimd kunnen worden. Zo houden we de wijk vrij van hondenpoep.